Miód nostrzykowy
25,00 zł – 65,00 zł
- unikatowy rodzaj miodu
- aksamitna, kremowa konsystencja
- wspomaga metabolizm
Jakie właściwościami cechuje się miód nostrzykowy?
Barwa: jasnożółta do bursztynowej
Smak i konsystencja: Smak miodu nostrzykowego można opisać jako intensywny, lekko kwaśny, przypominający wanilię.
Krystalizacja: Podobnie jak miód rzepakowy, krystalizuje bardzo szybko tj. w przeciągu 2-4 tygodni od jego pozyskania.
Zastosowanie: Świetnie się rozsmarowuje i dobrze rozpuszcza – będzie więc idealny do kanapek, herbaty czy jako dodatek do owsianki.
Miód nostrzykowy – najlepszy miód na serce
- Wspiera układ krążenia – dzięki obecności kumaryn pomaga zapobiegać tworzeniu się zakrzepów, wspiera elastyczność naczyń krwionośnych i poprawia krążenie krwi.
- Działa uspokajająco – polecany na stres i problemy ze snem ze względu na delikatne działanie relaksujące.
- Pomaga w chorobach układu oddechowego – łagodzi podrażnienia gardła i ma działanie przeciwzapalne.
- Zawiera enzymy wspomagające procesy metaboliczne
Uwaga! Chcąc zachować lecznicze działanie miodu nostrzykowego, unikaj poddawania go działaniu temperatur wyższych niż 42°C.
Waga | 1 kg |
---|---|
Masa netto: | 300 g, 1 kg |
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.