Miód nostrzykowy

25,00 65,00 

  • unikatowy rodzaj miodu
  • aksamitna, kremowa konsystencja
  • wspomaga metabolizm

Jakie właściwościami cechuje się miód nostrzykowy?

Barwa:  jasnożółta do bursztynowej
Smak i konsystencja: Smak miodu nostrzykowego można opisać jako intensywny, lekko kwaśny, przypominający wanilię. 
Krystalizacja: Podobnie jak miód rzepakowy, krystalizuje bardzo szybko tj. w przeciągu 2-4 tygodni od jego pozyskania.
Zastosowanie: Świetnie się rozsmarowuje i dobrze rozpuszcza – będzie więc idealny do kanapek, herbaty czy jako dodatek do owsianki.

Miód nostrzykowy – najlepszy miód na serce

  • Wspiera układ krążenia – dzięki obecności kumaryn pomaga zapobiegać tworzeniu się zakrzepów, wspiera elastyczność naczyń krwionośnych i poprawia krążenie krwi.
  • Działa uspokajająco – polecany na stres i problemy ze snem ze względu na delikatne działanie relaksujące.
  • Pomaga w chorobach układu oddechowego – łagodzi podrażnienia gardła i ma działanie przeciwzapalne.
  • Zawiera enzymy wspomagające procesy metaboliczne

Uwaga! Chcąc zachować lecznicze działanie miodu nostrzykowego, unikaj poddawania go działaniu temperatur wyższych niż 42°C.

Waga 1 kg
Masa netto:

300 g, 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.